duminică, decembrie 13

Sarbatorile vin ..!

Trebuie sa traiesti in jungla sa nu iti dai seama ca vin sarbatorile. Mai ales la noi in “metropola”. Astia s-au apucat de 2 saptamani sa puna baculete si instalatii prin oras, si parca nu se mai opresc. Nu mai bine le lasau acolo de asta iarna? Ca doar le-au scos pe la Paste…cel putin asa tin eu minte.

Ultima luna a anului a venit cam pe nesimtite… parca mai ieri era ianuarie, si nu stiu cum a trecut. Dar stand sa ma gandesc mai bine, a fost un an plin, un an frumos, asa ca nu trebuie sa ma plang.
Si, daca eu nu simt foarte tare criza, daca am avut ceva realizari notabile si daca imi permit inca mici rasfaturi, asta nu inseamna ca si restul sunt la fel. M-a intristat si enervat totodata, foarte tare ce-am vazut la televizor de Ziua nationala: parade aparent fastuoase, oameni care stateau in frig sa primeasca o portie de mancare, discursuri intr-un limbaj de lemn incredibil tinute de demagogi, oameni care s-au saturat si-au iesit in strada, oameni care isi fac credite sa aiba ce pune pe masa de Craciun… te deprimi rau uitandu-te in jur.

Toata lumea asteapta atmosfera de iarna, cand se spun povesti despre Mos Craciun la gura sobei, cand bei vin fiert sa-ti incalzesti oasele dupa ce-ai umblat prin oras, cand la radio se aud colinde, cand seara orasul arata de basm invaluit in mii de luminite colorate, cand incep pregatirile pentru masa de Craciun, goana dupa cadouri etc. Numai ca anul asta, pana azi, nu s-a simtit nimic de genul asta, abia de maine se va dezmorti totul, se va destinde atmosfera, se vor inaugura luminitele, se vor deschide patinoarele, vor incepe targurile de cadouri, se va impodobi bradul si casa…
A nins si astfel Pitestiul nu mai e gri, s-a imbracat in alb si arata pitoresc, cu luminite, cu oameni infofoliti, dar calzi la suflet. Stiu ca se spune ca trebuie sa fim mai buni, sa daruim, sa raspandim zambete in jurul nostru. Asta o putem face in fiecare zi, nu neaparat la ocazii speciale.



2 comentarii:

  1. Intalatiile de prin pomi au ramas acolo tot anul, doar ca au fost deconectate.

    RăspundețiȘtergere
  2. da...intradevar unele dintre ele au ramas ....dar in centru', acum au fost puse foarte multe .......:)

    RăspundețiȘtergere

Blog Roll ...