sâmbătă, mai 23

Ambitia

Consider ca ambitia este o trasatura esentiala din caracterul si personalitatea unui individ care alaturi de alte calitati precum inteligenta,cinstea si perseverenta il ajuta in viata sa-si realizeze planurile,visurile si idealurile.
In primul rand, ambitia presupune o incordare a tuturor energiilor de care este capabil un om pe care le mobilizeaza intr-o anumita maniera constructiva astfel incat sa se bucure de un rezultat pozitiv, de implinirea unui scop.De exemplu, desi nu sunt foarte inteligenta (acum sa nu va legati de faptul ca sunt blonda), ma caracterizeaza vointa si capacitatea de a munci ,calitati care suplinesc o inzestrare nativ, de aceea am reusit in tot ce mi-am propus.
In al doilea rand ambitia este atunci cand vrei ceva si esti sigur de ceea ce vrei, si nu te lasi pana nu obtii ce ti-ai propus,sa fii ambitios pana in panzele albe.Ambitia este o pasiune atat de puternica a omului, incat oricat de sus am ajunge niciodata nu putem fi multumiti.
Ambitia este dorinta arzatoare de a realiza ceva: dorinta de glorie, de onoruri, de parvenire. Insa cine nu doreste sa fie mai mult, mai bun decat este?!Toti ne dorim, si acest instinct exista in cei mai multi dintre noi, doar ca nu fiecare individ isi da seama ceea ce vrea,ceea ce merita sau ceea ce ar putea sa obtina cu putin efort.Pentru cei care isi dau seama, inseamna ca exista ambitie, exista scop, dar a fi ambitios este de cele mai multe ori cea mai buna solutie.Un om lipsit de aceasta calitate este un om lenes, superficial, care intotdeauna va fi la fel ca ceilalti ,care nu va iesi in evidenta cu nimic (bun).
Totusi daca ambitia este indreptata spre scopuri negative, cea care neaga adevarata scara sintagma "calca pe cadavre ca sa-ti atingi scopul!"
In concluzie ambitia poate fi o virtute atunci cand ne impinge sa triumfam , ea este catalizatorul succesului! Insa trebuie dezvoltata si exersata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Roll ...