duminică, mai 31

Padurea Trivale

Într-un oraş cotat a fi printre cele mai poluate din ţară, proprietarii de pădure renunţă la spaţiul verde pentru a face loc unui cartier de locuinţe.Primarul oraşului se implică numai după ce dezastrul ecologic s-a produs şi prezintă proiecte pentru salvarea spaţiului verde, printre care şi construirea unei discoteci în aer liber, lângă vechiul schit de călugări din zonă.Si cum asta nu ar fi destul , acum se aud zvonuri cum ca, ar vrea sa faca un aqua parc acolo.Eram la plimbare pe Trivale zilele trecuta si am constatat cu stupoare că, în mai puţin de o săptămână, un hectar de pădure a dispărut pur şi simplu. În locul ei a rămas un teren sterp, nivelat, cu o tăbliţă în mijloc, pe care scrie „De vânzare”.
Padurea Trivale va fi transformata intr-un "paradis urban" z. Intentia ii apartine primarului Pendiuc, dornic de a transforma amplasamentul silvic intr-un parc natural, modernizat, astfel incat populatia orasului si nu numai sa beneficieze de aer curat. De ce sa nu avem acolo un aqua-parc, alei luminate spre Gavana, astfel incat populatia sa parcurga traseul pe jos sau cu biciclete ori role. De ce sa nu defrisam padurea pentru niste venituri in plus?Discutam acum 2-3 zile cu cineva despre acest subiect, si chiar a avut o idee destul de ok: ar putea sa faca acest aqua parc pe autostrada Pitesti-Bucuresti, unde e destul spatiu neutilizat,ar putea chiar sa faca cel mai mare aqua parc din Romania.
Dar cine se mai gandeste la efectele negative ale defrisarii cand e vorba de bani la mjloc?Ei bine, se pare ca nimeni ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Roll ...