miercuri, iunie 3

ce e maneaua?

M-a intrebat cineva ce inteleg eu prin manele.De ce le urasc asa mult.A trebuit sa ii explic ,si credeti-ma ca a fost foarte greu fiindca cel care m-a intrebat era un cocalar infect...In cazul in care mai aveti vreunu' nelamuriri cu privire la ce e maneaua...uitatzi aici..:)
Manele: Zgomot de proasta calitate cu cliche-uri verbale care se repeta de la o piesa la alta, vocabular limitat, voce modificata pe calculator cu care se asociaza un interpret: creol, de inaltime variata cu burta sau "voinic" imbracat in haine fabricate preponderent din latex(import turcesc), inconjurat in videoclipe de persoane de sex feminin, mai mult sau mai putin frumoase, care se misca total aritmat (avand in repertoriu doar 2-3 miscari tipice). Iti poti petrece timpul liber "ascultand" aceste piese care deseori suna de parca is difuzate de un radio de acum 60 de ani. Apropo cineva a auzit vreodata cuvantul "muzica" si "maneaua/manele" in acelasi context? E tocmai ca din simplu motiv ca nu este considerata o muzica, ci mai degraba un fenomen social care insista sa persiste.

De ce nu trebuie sa ascultam manele?Iata si cateva argumente :
1.pentru ca nu esti tigan
2.pentru ca esti tigan dar vrei sa faci parte din comunitatea romanilor.
3. pentru ca nu vrei sa devii mai prost decat pari (esti).
4. pentru ca pari(esti) prost, dar vrei sa faci pe desteptul.
5. pentru ca exista zeci de alte genuri muzicale.
6. pentru ca, chiar daca nu ar exista alte genuri muzicale,s-ar inventa pana ai termina tu de citit aceasta pagina.
7. pentru ca deranjezi majoritatea din jurul tau.
8.pentru ca, chiar daca nu deranjezi majoritatea oamenilor din jurul tau, tot se gaseste unul care sa-ti crape capul pentru ce asculti.
9. pentru ca textele, linia melodica, coregrafia videoclipurilor, adica tot ce contine un "hit" al genului este NASPA. 10.
pentru ca, indiferent cat de marfa ar deveni maneaua, ar ramane genul tiganilor prosti, cu capul tare(de necrapat), carora le plac lucrurile NASPA sau care nu vor sa faca parte din comunitatea romanilor.

Daca esti cocalar/a...te-ai convins ca nu e bine...am cateva sfaturi despre cum te poti "lecui"(pentru fete mai mult:">)
1. Cand intri p net, nu mai pronunta cuvantul "masanger",
2. Incerca sa-ti aminteshti ca traieshti in secolul 21, iar "alintul" FA nu este chair in trend.. deci: NU te mai comporta ca o retardata !!
3. Reunta la suncile care atarna peste pantalonii cu talie joasa.
4. Scapa de sabotii/pantofii aia franjurati batuti in "cuie" ascutiti si lungi de 30 cm,
5. Cand eshti pe strada invata sa MERGI nu sa Dansezi ultimul "hit" Gutza in drum spre supermarket.
6. Invatza ca Gutza e substantiv propriu si se scrie cu G mare.
7. Incerca sa treci clasa.

2 comentarii:

Blog Roll ...