marți, iunie 9

Prietenie...


Ce este de fapt prietenia? Cum ne dam seama cand cineva ne este cu adevarat alaturi mereu si ca acea persoana e chiar cineva atat de special?

Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii.Asa zicea Aristotel.

Oamenii se schimba constant,in majoritatea cazurilor se schimba in rau. Se schimba neasteptat si intr-un fel pe care poate nici ei nu-l vad iar apoi se intreaba de ce se indeparteaza lumea de ei. Arunca intr-o parte si in alta cu vina fara sa-si dea seama ca acea persoana care e de vina e chiar in oglinda. Se leaga de orice lucru care le da siguranta si ii face sa se simta bine si ajung orbiti de propria existenta.Poate ca asa trebuie sa fie lucrurile,dar din pacate intotdeauna se ajunge la cineva suferind.La un moment dat unul dintre prieteni se satura si incepe sa se distanteze.Si asa se va intampla cu toti prietenii pentru ca daca te ascunzi in puf si in siguranta pe care ti-o confera ceva, sau cineva,vei crede ca nu ai nici o vina si nu iti poti inchipui ce are intreg grupul tau de prieteni cu tine.Nu e placut sa revi la realitate din asa zisul paradis pe care ti-l confera cineva,dar e necesar,fiindca altfel vei avea numai de suferit.

Cineva avea odata o personalitate puternica, era diplomatica,demna de incredere si mereu gata sa vada lucrurile asa cum sunt.Era o persoana cu o aura incredibila,de care nu puteai sa nu fi atras.Era inocenta si totusi cu picioarele pe pamant.O persoana care merita mai multa dragoste fara piedici.Si totusi nu mai este la fel.Au aparut principii inexplicabile,prejudecati care de lasa cu un gust amar in gura si idei pe care le-ar fi vazut altfel acum ceva timp.Asta nu inseamna ca nu mai este o persoana buna, dar poate pur si simplu nu mai stie unele lucruri si trebuie sa ii fie amintite.

Mai era cineva…care mereu te putea face sa razi oricat de suparat sau trist erai.Numai ce deschidea gura si deja pufneai in hohote de ras pentru ca pur si simplu nu te puteai abtine.Parca totul devenea mai neimportant asa-i?Acea persoana nu mai e la fel.Inca mai are calitatea aceasta dar a pierdut din vedere unele persoane importante.Centrul atentiei e un obiectiv mai curent pentru ea.Daca nu e agreata de toata majoritate,sau de cei dominanti cel putin,se simte amenintata.Copilarisme,dar asta nu inseamna ca nu e o persoana buna.Trebuie doar sa creasca un strop mai mult.

Se poate intampla ca acel prieten sa se foloseasca de tine pentru a trece peste niste chestii pe care tu nu le poti accepta. Face ceva interzis de lege vine la tine si spune :-Te rog ajuta-ma sa scap de probleme.Tu il ajuti o data de doua ori de trei ori dar... pana cand? Si te atasezi de el crezandu-l cel mai bun prieten si la un moment dat il mai refuzi de cateva ori se satura si iti spune " prietene" mi-am facut nevoile m-am folosit de tine e timpul sa nu mai fim asa de apropiati cu tine am facut ce a fost mai greu de aici ma descurc.Te-ai simpi prost. Tu l-ai crezut cel mai bun prieten si el uite ce iti face ai avut incredere in el iti pare rau. Vorba aia "SPUNE CE PRIETEN AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI". Prietenii sunt cei care iti sunt aproape, care lupta pentru fericirea si intelegerea voastra si care iti este aproape in momentele in care iti este greu.

Acum constat ca tot ce a fost frumos..toate lucrurile pe care le faceam impreuna ,sunt doar amintiri,niciodata nu va mai fi ca inainte.Zilele in care ne acopeream una pe alta,cand ne minteam parintii,cand era una internata in spital faceam pe dracu in patru si ne internam toate.cand ne plimbam cu autobuzul non-stop pe ruta Prundu-Centru-Trivale.Va iubesc fetele mele pentru ca mi-ati fost mereu alaturi cand am avut nevoie,m-ati ridicat cand eram la pamant ...Chiar daca nu va mai fi niciodata la fel,chiar daca minciuna a sfaramat totul ,eu tot va consider cele mai bune prietene ale mele ...

O prietenie nu se dizolva din niste schimbari,ea doar se ascunde si se uita,dar mereu va fi acolo. Tine strans la acesti prieteni si vei vedea ca ii poti atinge la un moment dat.Capu’ sus si tot ‘nainte!!!

P.S. Laura si Alexandra ati fost si vetzi fi mereu cele mai bune prietene..chiar daca acum ne-am indepartat!

P.S.S. lAURAAAAA mai stii cand ne jucam sub vie?=))

2 comentarii:

  1. Te iubesc cap de tanc si vei fi mereu prietena mea:* Laura

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenii adevarati sunt pe viatza...iar noi ne-am considerat asa...:)mintea spune destul de multe lucruri dar inima nu se indeparteaza ku nimik,ramane tot akolo...Alexandra...PS:aveai poze si mai frumoase ku noi:))

    RăspundețiȘtergere

Blog Roll ...